آموزش نصب فیوز کولر گازی

جدول محتوا

امروزه استفاده از کولر گازی برای خنک کردن هوا در تابستان بسیار رایج شده است. یکی از اجزای مهم در کولر گازی فیوز کولر گازی می‌باشد. آیا تاکنون درباره فیوز کولر گازی شنیده یا خوانده‌اید؟ به‌طور کلی فیوز یک وسیله حفاظتی است که در ابتدای مسیر جریان فازهای مختلف یک مدار الکتریکی به صورت سری قرار می‌گیرد.
نصب صحیح فیوز در کولر گازی یکی از اقدامات اساسی در حفظ سلامت و ایمنی دستگاه است. فیوزهای سالم و به موقع نصب شده به دلیل قطع کردن جریان الکتریکی در صورت وقوع حوادث ناخواسته مانند افزایش جریان یا قطعی ناگهانی می‌توانند از آسیب‌های جدی به دستگاه و حتی خطرات احتمالی برای افراد جلوگیری کنند. بنابراین نصب صحیح فیوز در کولر گازی بخشی اساسی از رویه‌های ایمنی است که باید به آن توجه ویژه شود.
در این مقاله به‌طور مفصل درباره نصب فیوز کولر گازی و پیدا کردن فیوز مناسب برای کولر گازی صحبت خواهیم کرد. ضمن اینکه می توانید از خدمات نصب و تعمیر کولر گازی در سمنان هم کمک بگیرید.

فیوز کولر گازی چیست؟

فیوز کولر گازی چیست؟

فیوز کولر گازی یک وسیله است که برای حفاظت از تجهیزات الکتریکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تجهیزات شامل سیم‌ها، کابل‌ها، دستگاه‌های اندازه‌گیری، ترانسفورماتورها، ماشین‌های الکتریکی و سایر مصرف‌کننده‌ها می‌شود. فیوز عملکردی مشابه یک رشته سیم فلزی دارد و در یک محفظه قرار می گیرد. استفاده از فیوز در کولر گازی برای حفاظت و جلوگیری از وقوع مشکلات ضروری است. هر زمان که جریان بیش از حد مجاز از فیوز عبور کند، مدار فیوز آب می‌شود و جریان برق را قطع می‌کند. فیوز‌ها به سرعت به افزایش بار غیرمجاز واکنش نشان می‌دهند و می سوزند. در بعضی از مدل‌های فیوز، هنگام وقوع اضافه‌بار، فیوز بالا می‌پرد و ارتباط را قطع می‌کند.

در کولر گازی فیوز نقش بسیار مهمی دارد زیرا تمام جریان برق مورد نیاز برای کمپرسور و فن‌های خارجی و پنل از طریق آن عبور می‌کند. معمولاً فیوزها در داخل پنل و روی برد الکترونیکی کولر گازی قرار می‌گیرند.

فیوز یک عنصر حفاظتی است که به شکل یک رشته یا سیم فلزی در یک محفظه قرار دارد. نقش اصلی فیوز در کولر گازی، محافظت و جلوگیری از وقوع مشکلات جدی است. هر زمان که بار برقی بیش از حد مجاز در سیستم رخ دهد و جریان برق از حد مجاز فیوز عبور کند، رشته فیوز ذوب می‌شود و جریان برق را قطع می‌کند. فیوز به سرعت به افزایش بار خطرناک واکنش نشان می‌دهد و سوخته می‌شود. در برخی مدل‌ها، هنگام وقوع بار اضافی، فیوز به بالا پرش می‌کند و ارتباط را قطع می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: چرا اسپیلت یخ میزند

فیوز مناسب کولر گازی

فیوز مناسب کولر گازی

همان طور که گفتیم فیوز در کولر گازی نقش بسیار مهمی دارد زیرا تمام جریان برق مورد نیاز برای کمپرسور، فن‌های خارجی و پنل از طریق آن عبور می‌کند. معمولاً فیوزها در داخل پنل و روی برد الکترونیکی کولر گازی قرار می‌گیرند. محل قرارگیری فیوزها درون پنل و روی برد الکترونیکی کولر گازی است.

هنگام خرید کولر گازی درون جعبه یک بروشور وجود دارد که ظرفیت فیوز مناسب برای نصب دستگاه را مشخص می‌کند.
معمولا برای اکثر کولرهای گازی استفاده از یک فیوز مینیاتوری 16 آمپر نوع C مناسب است و نیاز به فیوز با ظرفیت بالاتر نیست.

با توجه به اینکه بیشتر کولرهای گازی در پشت بام ساختمان‌ها نصب می‌شوند، هنگامی که فنی‌شناس به پشت بام می‌رود، باید یک کلید قطع برق (ایزولاتور) در پشت بام و در محل قابل دسترسی فنی‌شناس نصب کند. این کلید قطع برق باید در معرض دید فنی‌شناس قرار گیرد تا در صورتی که شخصی به اشتباه کولر گازی را روشن کند، فنی‌شناس بتواند از ابتدا کلید قطع برق را قطع کرده و از وقوع حادثه برق گرفتگی جلوگیری کند.

کلید قطع برق باید یک کلید مینیاتوری 25 یا 32 آمپری باشد و برای قطع برق استفاده می‌شود.
به طور کلی از سه قانون زیر برای انتخاب فیوز استفاده می کنیم:

  • برای کولرهای گازی با حداکثر BTU 18000، از فیوز 20 آمپر نوع C استفاده می شود.
  • برای کولرهای گازی با BTU بین 18000 تا 32000، از فیوز 25 آمپر نوع C استفاده می شود.
  • برای کولرهای گازی با بیش از BTU 32000، از فیوز 32 آمپر نوع C استفاده می شود.

پیشنهاد ویژه: استفاده از خدمات باربری سمنان

علت پریدن فیوز کولر گازی

علت پریدن فیوز کولر گازی ممکن است عوامل زیر باشد:

  • در صورت کاهش میزان گاز مبرد در سیستم کولر گازی، فشار درون سیستم افزایش پیدا می کند که می‌تواند منجر به پریدن فیوز شود.
  • خرابی یا عیب‌های مرتبط با جعبه فیوز، مدار یا منبع برق مرکزی نیز می‌تواند باعث پریدن فیوز شود.
  • مشکلات در کمپرسور کولر گازی ممکن است باعث افزایش جریان برق و در نتیجه پریدن فیوز شود.
  • خازن‌های موجود در سیستم خنک‌کننده کولر گازی در صورت خرابی یا عملکرد نامناسب می‌توانند باعث پریدن فیوز شوند.
  • انسداد فیلتر‌های هوا، دسترسی نامناسب به هوای تازه و دمای بالا می‌توانند باعث افزایش بار بر روی سیستم برقی شده و در نتیجه موجب پریدن فیوز شوند.
  • در برخی موارد پریدن فیوز ممکن است به دلیل خستگی و فرسایش طولانی‌مدت قطعات و قابلیت‌های الکتریکی دستگاه باشد.

مراحل نصب فیوز کولر گازی

 

نصب فیوز چند مرحله دارد. در ادامه مراحل نصب فیوز کولر گازی را توضیح می دهیم:

  • خاموش کردن فیوز برق اصلی در پنل الکتریکی: قبل از شروع به نصب فیوز کولر گازی به دنبال فیوز برق اصلی در پنل الکتریکی بگردید و آن را در حالت خاموش قرار دهید.
  • بررسی آرایش مکان‌های استفاده‌نشده فیوز برق: در این مرحله باید به دنبال یک ناحیه خالی روی پنل الکتریکی بگردید که بتوانید یک فیوز برق را در آن قرار دهید.
  • برداشتن پوشش پنل الکتریکی: از یک آچار پیچ‌گوشتی استفاده کنید تا سه پیچ نگه‌دارنده پوشش را بردارید. سپس پوشش را با دست خود در جای خود نگه دارید و آخرین پیچ را باز کنید. در آخر پوشش را از روی پنل بردارید تا محل نصب را به‌راحتی بتوانید مشاهده کنید.
  • برای نصب فیوز کولر گازی، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:
    چک کردن پنل برای اطمینان از قطع بودن برق: از یک چراغ تست یا نورسنج برای بررسی وجود برق استفاده کنید. مطمئن شوید که چراغ تست بر روی بالاترین محدوده ولتاژ AC تنظیم شده و حداقل بر روی ۱۲۰ ولت قرار دارد.
  • پیدا کردن یک فضای استفاده‌نشده در کنار یا بین فیوزهای برق موجود: در زمان نصب فیوز کولر گازی، فیوز را نزدیک یک فیوز برق دیگر قرار دهید. با دقت محل استفاده‌نشده روی پوشش را با محل قبلی که پوشش از آن حذف شده بود مقایسه کنید تا اطمینان حاصل شود که هماهنگ هستند.
  • اطمینان حاصل کردن از اینکه فیوز برق سالمی دارید: راهنمای نصب فیوز کولر گازی برچسبی است که تمامی انواع فیوز برق آزمایش‌شده‌ای که می‌توان در پنل نصب کرد را لیست می‌کند. برای حداکثر ایمنی فقط از فیوزهای برقی استفاده کنید که در پنل شما مجاز به نصب هستند.
  • تنظیم دسته فیوز بر روی موقعیت OFF: فیوز سه موقعیت ON و OFF و یک موقعیت میانی در هنگام سفر دارد. دسته را به سمت موقعیت OFF بچرخانید تا در طول فرایند نصب فیوز کولر گازی ایمنی تضمین شود.
  • هم‌تراز کردن فیوز مدار با میله‌ها در پنل: فیوز مدار را کج کنید تا گیره نگه‌دارنده در پایین فیوز به نوار “ربایش” پلاستیکی در پنل نصب شود. وقتی نصب شد، فیوز مدار را بر روی اتصال مکانیکی قرار داده و به سمت مرکز پنل بچرخانید.
  • فشار بر روی فیوز مدار فشار برای مستقر کردن آن بر روی نوار گذرگاهی: با انگشت شست خود خیلی محکم روی فیوز مدار فشار داده سپس با دقت فیوز مدار را روی نوار گذرگاهی قرار دهید. نیازی نیست فیوز را در جای خود بپیچید.
  • نصب سیم‌کشی مدار به پنل الکتریکی: در این مرحله پس از اطمینان حاصل کردن از خاموشی فیوز مدار سیم سفید و سیم سیاه را به فیوز متصل کنید. پیچ را در پایانه اتصال فیوز باز کنید، سیم‌ها را در پایانه‌های مناسب قرار دهید و در نهایت پیچ را محکم کنید.
  • اگر نیاز داشته باشید صفحات ناقص را از پوشش خود حذف کنید. پوشش را به پنل بچسبانید تا موقعیت جدید فیوز برق را با منافذ مقایسه کنید. اگر پوشش در محل فیوز مدار قرار گیرد، از جفت سیم‌چین استفاده کنید تا هر صفحه ناقص را از روی محل فیوز حذف کنید.
  • تمام اجسام خارجی را حذف کنید و پوشش را مجدداً نصب کنید.
  • هر ابزار، قطعه سیمی یا اشیاء خارجی که ممکن است منجر به اتصال کوتاه شود را حذف کنید. سپس پوشش را روی پنل قرار دهید تا مطمئن شوید که فیوز برق به طور کامل در هر دو نقطه تماس قرار دارد و روی پوشش مناسب قرار گرفته است. در نهایت پوشش را به پنل بپیچانید.
  • فیوز برق اصلی را روشن کرده و فیوز برق نصب شده را آزمایش کنید.
  • در این مرحله پس از نصب فیوز کولر گازی به سمت پنل بایستید. سپس با تنظیم فیوز برق نصب شده روی حالت ‘روشن’ برق پنل را دوباره روشن کنید.
  • برچسب‌گذاری فیوز برق نصب شده: راهنمای نصب فیوز کولر گازی را در داخل درب پنل قرار دهید. مکان فیوز برق (یا شماره مدار) را تعیین کنید و یک توضیح مختصر درباره مدار را در فضای ارائه شده بنویسید.

کلام آخر

در این مقاله مراحل نصب فیوز کولر گازی را بررسی کردیم. نصب صحیح فیوز در کولر گازی امری بسیار مهم است که به ایمنی و عملکرد بهینه دستگاه کمک می‌کند. علل پریدن فیوز کولر گازی را نیز بررسی کردیم. با مطالعه این مقاله شما می توانید فیوز کولر گازی را به درستی نصب کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *