روش شستن فرش دستبافت در منزل

جدول محتوا

آلودگی و کثیفی فرش در منزل مساله ای است که به هر حال پیش می آید به خصوص اگر در خانه کودکی داشته باشید. کثیفی فرش باعث می شود جلوه و زیبایی آن کمتر شود بنابراین زمانی که فرش کثیف می شود شستشو و نظافت آن کاملاً ضروری است. البته این کار اصول و قواعد خاص خودش را دارد به خصوص اگر فرش شما دستبافت باشد. همان طور که گفتیم شستشو و نظافت فرش دستباف اصول و قواعد خاصی دارد که با رعایت آنها کیفیت اولیه فرش پس از شستشو حفظ می شود و ویژگی‌های ظاهری و ساختاری فرش نیز مانند قبل می ماند. اما اگر شستشو به درستی انجام نشود فرش شما ویژگی‌های ظاهری خود را از دست داده، رنگ ها به هم می ریزد و به ساختار آن آسیب وارد خواهد شد. در این مقاله شما با روش صحیح تمیز کردن فرش دستباف آشنا خواهید شد. البته می توانید این کار را به نظافتچی های شرکت خدماتی نظافتی سمنان بسپارید و خیال خود را از آسیب های احتمالی راحت کنید. البته می توانید این کار را به نظافتچی های شرکت خدماتی نظافتی سمنان بسپارید و خیال خود را از آسیب های احتمالی راحت کنید.

تميز كردن فرش دستباف در خانه

برای اینکه به بهترین روش ممکن فرش دستباف خود را در خانه بشویید بایستی مراحل زیر را انجام دهید:

غبارگیری قبل از شستشو

  • در مرحله اول قبل از شستشو گرد و غبار فرش را پاک کنید. غبارگیری به یکی از دو روش زیر انجام می شود: روش معمول غبارگیری: در این روش برای از بین بردن گرد و غبار فرش را تکان می‌دهند یا با چوب بر پشت قالی می‌کوبند تا گرد و غبار آن خارج شود. ضربات چوب باید به اندازه‌ای باشد که به بافت فرش آسیب نرساند. اگر فرش شما کمی کهنه و قدیمی است و یا رفو شده هرگونه ضربه قوی ممکن است به فرش آسیب جبران ناپذیر برساند. سپس فرش را با استفاده از جارویی چوبی به طور مداوم به گونه‌ای جارو می‌کنند که تار و پود قالی از هم باز نشود و بافت آن آسیب نبیند. هنگام غبارروبی فرش بهتر است از کوبیدن فرش بر روی زمین خودداری کنید. امروزه با توجه به اینکه از جاروبرقی برای نظافت خانه استفاده می شود، گرد و غبار زیادی درون فرش باقی نمی‌ماند که به غبارگیری نیاز داشته باشد.
  • غبارگیری مکانیکی: غبارگیری مکانیکی را نمی‌توان در منزل انجام داد. این کار فقط در کارخانه‌ها انجام می شود البته با توجه به کیفیت فرش. قبل از شستشو فرش‌هایی که دارای گرد و غبار هستند باید غبارگیری شوند زیرا در هنگام شستشو گرد و غبار تبدیل به گل و لای شده و در عمق فرش باقی می‌ماند و به مرور زمان باعث تخریب فرش می‌شود.

چگونه فرش دستباف را بشوییم که رنگ ندهد

هنگام شستشوی فرش دستبافت در خانه به رنگ پس دادن آن دقت کنید زیرا رنگ دادن می‌تواند به فرش دستبافت شما آسیب جدی وارد کند. فرش‌های دستبافت دارای کیفیت‌های مختلفی هستند بعضی از آن‌ها معمولا آن هایی که بیشتر رنگ‌های تیره مانند نیلی، سبز تیره، مشکی، آبی تیره دارند ممکن است رنگ پس دهند. برای تشخیص رنگ پس دادن فرش می‌توانید یک دستمال سفید را با آب گرم خیس کنید و آن را روی قسمت‌هایی از پرز فرش بکشید. اگر دستمال رنگی شد این نشانگر این است که فرشتان رنگ می‌دهد و در هنگام شستشو نیاز به رعایت نکات خاصی دارد. بنابراین فرش های دستبافتی که رنگ پس می‌دهند را پیش از شستشو خیس نکنید زیرا قسمت‌های روشن فرش ممکن است رنگی شوند. به طور کلی برای جلوگیری از رنگ پس دادن فرش دستبافت توصیه می کنیم از شستن دستی و با آب خنک استفاده کنید و از استفاده از مواد شوینده قوی و مکانیکی خودداری نمایید. همچنین قبل از شروع به شستشو بهتر است با تولیدکننده فرش یا یک متخصص مشورت کنید تا روش مناسب برای شستشوی فرش رنگ‌دار خود را بدانید. پیشنهاد مطالعه: روش های تمیز کردن مبل پارچه ای

نکات شستن فرش دستباف در خانه

نکات شستن فرش دستباف در خانههنگام شستشوی فرش در خانه این نکات را رعایت کنید:
  • فرش را با آب سرد بشویید.
  • پس از غبارگیری، فرش را روی زمین سختی مانند سیمان، موزاییک یا زمین شیب دار قرار دهید و سپس کار شستشو را شروع کنید.
  • برای شستشوی فرش از جریان آب در دمای معمولی و به صورت دوش استفاده کنید. هرگز از آب گرم برای شستشوی فرش دستبافت یا ماشینی استفاده نکنید.
  • آب گرم ممکن است فرش دستبافی که رنگ می‌دهد را خراب کند و باعث تثبیت رنگ در قسمت‌های روشن شود و رنگبرداری آن سخت و پرهزینه باشد. بنابراین برای شستشوی فرش‌هایی که چله آن‌ها از پشم و ابریشم یا گره‌های ابریشمی است از آب گرم استفاده نکنید. پس از شستشو کیفیت این گونه فرش ها ممکن است پایین بیاید.
با رعایت این نکات می‌توانید فرش‌های دستباف خود را با حفظ کیفیت فرش بشویید.

شوینده مناسب برای شستن فرش دستباف

استفاده از شوینده مناسب برای شستشوی فرش بسیار مهم است. برای شستشوی فرش دستبافت، بهتر است از شوینده‌های خنثی مانند پودر دستی استفاده کنید. پس از اینکه اطمینان حاصل کردید پودر دستی در آب حل می شود، می‌توانید آن را به عنوان شوینده استفاده کنید.

هنگامی که روی فرش چربی وجود دارد، بهتر است از شامپوی مخصوص فرش استفاده کنید. همچنین، می‌توانید از مایع ظرفشویی یا پودر صابون حل شده نیز برای از بین بردن چربی روی فرش استفاده نمایید. تحت هیچ شرایطی از مواد قلیایی برای شستن فرش استفاده نکنید. این نوع مواد ممکن است بافت فرش را تحلیل داده و باعث کاهش عمر مفید آن شود.حتماً پس از شستشو، فرش را به طور کامل آبکشی کنید و اجازه دهید کاملاً خشک شود.

روش آبگیری و خشک کردن فرش دستباف در خانه

روش آبگیری و خشک کردن فرش دستباف در خانه

در شستشوی فرش دستبافت که رنگ پس می‌دهد، دقت کنید که پس از شستشو آن را لوله نکنید. ابتدا فرش را با استفاده از پارو آبگیری کنید و سپس با استفاده از دستمال نخی یا حوله، پرزهای آن را بگیرید. سپس فرش را به مدت یک ساعت در حالتی که روی زمین قرار دارد قرار دهید تا آب به خوبی از آن خارج شود. این کار باعث می‌شود قسمت‌هایی که رنگ می‌دهند با سایر قسمت‌های فرش تداخل نکنند. همچنین، این روش باعث از بین رفتن رطوبت درون فرش شده و آن را آماده پهن کردن می‌کند.

به‌یاد داشته باشید که هرگز پس از لوله کردن فرش، درون آن آب نگیرید. هنگام پهن کردن فرش نیز، دقت کنید که روی ریشه‌های فرش آب نریزید زیرا ریشه‌ها حتماً زرد خواهند شد. بهتر است فرش را نیمه مرطوب پشت به بالا، در نور غیرمستقیم خورشید و در معرض هوا پهن کنید.

پیشنهاد مطالعه: رفع بوی بد یخچال

مرتب کردن خواب فرش

برای مرتب کردن خواب فرش و داشتن یک فرش زیبا و تمیز، از جاروی چوبی یا برس استفاده کنید. با استفاده از جاروی چوبی یا برس، سرفرش را به سمت خواب فرش جارو بزنید. اما دقت کنید که از جاروبرقی استفاده نکنید؛ زیرا جاروبرقی هنگام حرکت روی فرش، خاک و ذرات موجود را به سمت خواب فرش می‌اندازد و ممکن است ظاهر و زیبایی فرش را کاهش دهد.

نحوه شامپو فرش کشیدن فرش دستباف

  • قبل از استفاده از شامپو فرش، بهتر است فرش را با جاروی معمولی جارو کنید تا ذرات و خاک موجود روی فرش را از بین ببرید.
  • در یک ظرف، دو فنجان شامپو فرش را با یک تا دو لیتر آب مخلوط کنید و آن را خوب هم بزنید تا کف کند.
  • با استفاده از یک تور یا اسفنج کف، شامپو فرش را به آرامی روی سطح فرش بمالید. سپس نیم ساعت صبر کنید و روی فرش راه نروید تا شامپو در عمق فرش جذب شده و کثیفی‌ها را برطرف کند.
  • پس از نیم ساعت، یک دستمال زبر یا تور پرده را برای درست کردن جهت خواب فرش روی آن بکشید. سپس با استفاده از یک جاروی چوبی، فرش را به سمت جهت خوابش جارو بزنید. با یک برس قدیمی، فرش را شانه کنید تا پرزها سر جای خود قرار بگیرند و فرش نرم و زیبا دیده شود.
  • توصیه می‌شود که همیشه دستورالعمل‌های مربوط به شامپو فرش را روی بسته‌بندی محصول مورد استفاده مطالعه کنید و دستورالعمل‌های تولید کننده را رعایت نمایید.

نکات مهم تميز كردن فرش دستباف با شامپو فرش

نکات مهم هنگام استفاده از شامپو فرش
  • هرگز از آب شامپو فرش استفاده نکنید و فقط کف آن را روی فرش بمالید. استفاده از آب می‌تواند باعث لخت و چسبندگی فرش شود و زمان بیشتری برای خشک شدن آن نیاز داشته باشد. همچنین، رطوبت به ریشه‌های فرش نفوذ کرده و آنها را به مرور زمان تخریب می کند. کف شامپو فرش آلودگی را در فرش حل می‌کند و در معرض اکسیژن هوا، طی نیم ساعت ناپدید می‌شود. بنابراین، در این مدت زمان روی فرش قدم نزنید تا شامپو درست جذب شده و آلودگی‌ها را حذف کند.
  • هنگام کشیدن شامپو فرش، از بالای فرش شروع کنید تا نیازی به رفتن روی قسمت‌هایی که کف شامپو را مالیده‌اید نداشته باشید.

بهترين شامپو فرش براي فرش دستباف

یکی از برندهای شامپو فرش ایرانی که توصیه می کنیم شامپو فرش رافونه است. این شامپو فرش قدرت تمیزکنندگی بالایی دارد و می‌تواند لکه‌ها و کثیفی‌ها را از فرش‌ها و مبلمان پاک کند. از این شامپو می‌توانید برای انواع فرش‌های ماشینی، دستباف و مبلمان استفاده کنید و آن‌ها را تمیز و ضدعفونی نمایید. شامپو فرش رافونه با الیاف فرش‌ها سازگاری دارد و به آن‌ها آسیب نمی‌رساند. همچنین این شامپو دارای مجوز از سازمان غذا و دارو است و به عنوان بهترین مارک شامپو فرش ایرانی شناخته می‌شود.

شامپو فرش ونیش مدل Hali Elde نیز برای تمیز کردن فرش‌ها و مبلمان کثیف و لکه دار مناسب است. این شامپو فرش لکه‌ها را برطرف می‌کند و به ساختار فرش‌ آسیب نمی‌رساند. در فهرست بهترین شامپوهای فرش شامپو فرش استونیش نیز قرار دارد. این شامپو فرش با تکنولوژی انجماد لکه کار می‌کند و می‌تواند لکه‌ها و کثیفی‌ها را از فرش‌ها پاک کند. همچنین این شامپو به فضا بوی خوبی می دهد.

تميز كردن فرش دستباف بدون شستن

در این بخش روش ها و نکاتی را برای شما توضیح می دهیم تا بتوانید فرش دستبافت خود را بدون شستن تمیز کنید:
  • جارو کشیدن مداوم فرش باعث جلوگیری از نفوذ آلودگی‌ها و گرد و غبار به داخل بافت فرش می‌شود و زیبایی و درخشندگی آن را حفظ می‌کند.
  • در صورتی که فرش را سریعاً لکه‌گیری کنید دیگر نیازی به شستشوی آن نخواهید داشت. لکه‌ها باید در سریع‌ترین زمان ممکن تمیز شوند تا سفت و سخت نشوند و از آسیب دیدن فرش جلوگیری شود.
  • در صورتی که مواد چسبنده مثل آدامس و قیر بر روی فرش شما وجود دارد از یخ استفاده کنید. با قرار دادن یخ بر روی لکه آن را سفت و فریز می کنید و می توانید مواد چسبنده را به راحتی از سطح فرش جدا کنید.
  • برای جدا کردن موادی مثل شمع از روی فرش می‌توانید از حرارت استفاده کنید. با قرار دادن پارچه تمیز روی لکه و استفاده از اتوی بدون بخار می‌توانید شمع را ذوب کرده و آن را از سطح فرش جدا کنید.
  • با ترکیب سرکه با آب و اسپری کردن آن بر روی لکه‌های فرش می‌توانید بدون نیاز به شستشو لکه‌ها را تمیز کنید. توجه داشته باشید بهتر است قبل از استفاده کامل، روی یک قسمت کوچک از فرش تست انجام دهید.
  • با ترکیب جوش شیرین، نمک و آب و استفاده از آن بر روی لکه‌ها می‌توانید لکه‌های روغنی و چربی را از فرش بردارید. با این روش فرش شما درخشان و خوشبو می شود.
  • البته می‌توانید از روش‌های دیگری مثل الکل، ترکیبات شرکتی و مواد شوینده خانگی برای تمیز کردن فرش‌های دستباف استفاده کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *